Soldevila va fabricar i muntar tot el mòdul interior de la Sagristia de la façana de la passió de la Sagrada Família.

El projecte és propi de l’equip d’arquitectura de la Sagrada Família, dirigit per l’arquitecte en cap el Sr. Jordi Faulí, seguint les directrius del projecte original d’Antoni Gaudí.

Tot el projecte es va realitzar prèviament amb tècniques 3D i es va mecanitzar directament amb CNC de 5 eixos, utilitzant el propi model en 3D realitzat per Soldevila.

La Sagristia consta de dos elements ben diferenciats i units entre ells.

La part inferior està realitzada en fusta de roure laminada. És un tancament que separa la zona monumental de la zona més privada, on els sacerdots es preparen per a la celebració dels actes religiosos.

La part superior està rematada per uns grans vidres transparents que uneixen el tancament de roure amb les voltes i la coberta inclinada.

El tancament de roure té forma poligonal, tant en planta com en alçat, i està format per uns elements de secció pentagonal de grans dimensions, de 240 x 190 mm. La fusta utilitzada és roure natural laminat i encolat, per aconseguir la geometria i aportar estabilitat als elements constructius.

L’acabat final està realitzat amb vernís amb efecte nature a porus obert, per deixar el color de la fusta totalment natural i no alterar-lo.

Els vidres que permeten la visió entre l’interior de la Sagristia i l’exterior són totalment transparents; i els vidres triangulars són de vidre serigrafiat.

El tancament superior de vidre està realitzat amb vidre laminat i temprat de 6 + 6 mm, amb una làmina Sentryglass de 2 mm de gruix que ajuda al vidre a mantenir la seva estabilitat, i a no flectir i perdre planimetria.

Els vidres estan units entre ells i al sostre mitjançant unes grapes d’acer inoxidable amb acabat polit brillant i amb quatre eixos de graduació.

Les dues portes dobles grans d’accés a la Sagristia també estan realitzades amb roure i es necessiten frontisses Simonswerk 640 3D per poder subjectar -les, degut al seu pes. Les manetes són de llautó, model Gaudí, i són una reproducció de les que va dissenyar Antoni Gaudí en les seves obres.

A l’interior de la Sagristia també hi ha uns armaris grans per guardar les casulles dels sacerdots. L’armari, que està realitzat amb tècniques de marqueteria, és de xapa de roure i adopta diferents formes.

L’interior de la sagristia també conté una gran peça d’armari realitzat en roure i amb acabaments de forja originaris del moble que van fabricar els artesans que van treballar amb Antoni Gaudí. Del moble original, que es va cremar, se’n va conservar la forja original que s’ha restaurat, i s’ha fabricat un moble nou que és reproducció de l’original.

Promotor

Temple Expiatori de la Sagrada Família

Arquitectes

Jordi Faulí, Alejandro Seoane, Marta Miralpeix

Fotògraf

Ivan Raga

Fitxa del projecte en format PDF

Ctra. de Ribes 144 08591 Aiguafreda Barcelona T 938 442 328 info@soldevila.es © Soldevila 2019 Notes legals Zoo Studio