Soldevila carried out the carpentry work and cabinet-making for decorating the restaurant; a project designed by Pulsen and executed by the builders Contrast Reforms S.L.

The side wall that is a characteristic of the premises and that undulates only on entering the restaurant was clad with profiles of natural colour varnished oak. To carry out the cladding, a substructure of Flanders pine was assembled, to which the profiles were then attached, and this was carried out with strips of DM fibre board with a 1 mm thick oak veneer. 40kg density rock wool was installed inside the substructure to insulate against the noise of the restaurant. Access to the bathrooms was constructed at a lower entrance left in the cladding.

Walls clad with padded cushions and upholstered in Gastón & Daniela brand leather. Prior to upholstering, the wall was clad in MD. The sofa is also upholstered in the same Gastón & Daniela material.

Bookshelves and Shelving interspersed, in the wall padding, with open modules at two different heights, carried out in oak panelling varnished in a dark walnut colour.

The bar top was constructed in uneven oak boards, aged in saw-cut style and varnished with a water-based open pore varnish. The table tops were constructed in COMPAC brand black quartz.

The glass entrance door was constructed of solid French oak.

False ceiling in chicken wire on a Flanders pine frames.

Construction company

Contrast

Architecture + Design

Estudi Pulsen

Photographer

Soldevila

Project details in PDF format

Ctra. de Ribes 144 08591 Aiguafreda Barcelona T 938 442 328 info@soldevila.es © Soldevila 2017 Legal notes Zoo Studio