The interior of the Waiting Room at Sants Station was decorated to coincide with the new arrival of the High Speed Train in Barcelona.

The walls were clad with fire-resistant MDF fibre board with a veneer of 1mm thick natural American walnut, varnished with natural colour matt (gloss 20) fire-resistant polyurethane varnish.

Two large special sliding doors (270x250cm) were installed, separating the two areas of the waiting room, to create two independent areas and environments should this prove necessary. The first of these being the waiting room with sofas, and the other the area for meeting and accessing the internet.
The doors were made without marking any joint in all the width of the 270 cm panel, and were suspended from the false ceiling completely aligned by Klein Slid 125 guides with retractable mechanism.

The cupboards and hinged doors were made completely flush with the veneer to conceal any opening and to create a greater uniformity in all the wall surfaces. The cupboards have varying niches in MDF with NCS S1070-G50Y colour lacquer that provide changes of level, colour and brightness to enhance the walnut still more and to give greater personality to the set of cupboards.

A niche was built into the main access cladding to house a cushion in synthetic leather that acts as bench-sofa.

The false ceiling was also constructed of American walnut boarding, with all the lighting and air conditioning outlets built in, and following the lengthwise grain of the wood at all times in order to give a continuity to the veneering.

Promoter

ADIF

Construction company

Dragados

Design + Interior decorating

7SIS

Photographer

Marcela V. Grassi
Ctra. de Ribes 144 08591 Aiguafreda Barcelona T 938 442 328 info@soldevila.es © Soldevila 2017 Legal notes Zoo Studio